Ny bog – Æstetisk Lederskab

Ny bog – Æstetisk Lederskab

20. januar 2021 Blog 0

Bogen giver en enestående indsigt i, hvordan man gennem nye læringsmetoder kan arbejde med at skabe forandringer. Æstetisk lederskab er indeholdt i de nye læringsmetoder, som skaber overraskende muligheder for at aktivere organisationens potentialer.

Ved at organisere læring i hverdagen og på uddannelser som sammenhængende aktiviteter, kan ledere ændre deres praksis. Skal forandringer i organisationer have effekt og være bæredygtige, kræver det at ledere har mod til at lære af det de gør i praksis. Abstrakte teorier om ledelse forandrer ikke i sig selv. Det alternativ bogen viser handler om at lære at eksperimentere med problemer, der ofte synes umulige af løse.

Effekten af læring i praksis er mest markant, når ledere arbejder i grupper og team i egen organisation. Det er stik imod hvordan man i mange år har organiseret læring: individuelt og langt væk fra egen praksis. Med andre ord er det den kollektive læring i egne ledergrupper der virker bedst, når ledere vil forandre deres praksis.

Bogen, der er baseret på omfattende forskning af ledelse i danske virksomheder, beskriver konkret hvordan man forandrer sig selv og organisationen på nye kreative måder. Ved at bruge kroppen, kan man åbne for sanserne. Herigennem kan man som leder, konsulent eller underviser lære kunsten at lære.

Der er tale om lærerig og spændende læsning i denne bog, som vil tilføje et nyt paradigme i ledelse.